Laserterapi

Laserterapi til heste kan hjælpe med: seneskade, mug, afspænding af muskler især go på overlinjen, sår behandling og sur stråle se mere her https://www.powermediclasers.com/da/laserterapi/laserterapi-til-dyr/laser-til-heste

Laserterapi til mennesker kan hjælpe med:

belastede sener, overbelastede muskler, fremmer healing, reduktion af arvæv, betændelsestilstande, slidgigt og fedtknuder mv se mere her https://www.powermediclasers.com/da/laserterapi/fysioterapi

Generelt om laserterapi:

arndt schultz law

Laserterapi er tilførsel af energi til cellerne. Den biologiske effekt i forhold til mængden af tilført energi er beskrevet i den såkaldte “Arndt-Schulz” lov, der er vist på figuren.

Kurven viser, at en lille energitilførsel giver en lille effekt, et meget bredt mellemområde giver en positiv biologisk effekt, medens en meget stor tilført energi giver en biologisk inhibition eller hæmning.

Denne sammenhæng har været kendt i mange år, men i praksis har det været stort set umuligt at nå den inhibitoriske del af kurven, simpelthen fordi de tilgængelige laserapparater ikke var kraftige nok.

Derfor har den generelle opfattelse i lang tid været: “jo mere, jo bedre”. Men med fremkomsten af kraftigere lasere er det blevet en langt større risiko at give en for stor, dvs. hæmmende, dosis. Laserterapi er som nævnt tilførsel af energi til cellerne, og den nødvendige mængde af energi er direkte proportional med det antal celler der skal stimuleres, eller med andre ord: volumen (areal x dybde) af det pågældende væv. Det betyder, at meget overfladiske strukturer, som f.eks. en albue hvor der kun er ganske lidt blødt væv, skal have en meget lille dosis. Større muskler skal have en væsentlig større dosis, og meget dybtliggende strukturer skal have en endnu større dosis.
Energi = effekt x tid
Energi måles i Joule, der beregnes som Watt x sekund. Det betyder at energidosis kan justeres enten ved at variere på effekten (Watt) eller tiden (sekund) – eller en kombination af begge parametre.
 

Jeg bruger en powerlaser 500 der udsender en bølgelængde på 808nm og er godkendt terapeurtisk laser kategori 3b. PowerLaser lever op til standarderne EN 60601-1-1, EN 60601-2-22, EN 60825-1