Sadler, hvilken indvirkning har det på hestens virke når sadlen ikke passer.

Efter en weekend med den super dygtige Fagsadelmageren Camilla Nielsen. Hvor vi har set på sadlens opbygning og tilpasning. Kan jeg nu hjælpe med at vurdere om sadlen passer hesten om kopfjernet strammer og om den er for lang til hesten, dvs sadelfitting, jeg kan dog ikke ændre på selve sadlen.

Alt dette har stor indvirkning på de afbalanceringer jeg laver når jeg er ude. hvis sadlen ikke passer vil de spændinger jeg finder i hesten bare komme igen og de kan i sidste ende blive så slemme at hestens muskler ikke kan restituere fuldt igen. Det arbejde vi som massører mm lægger i en hest ved afbalancering er i det lange løb spildt hvis hestens sadel ikke passer. Da de spændinger den får under arbejde(ridning) bare vil komme igen og igen. det hjælper stadigt hesten på den korte bane, men ikke på den lange.

Det er derfor super vigtigt at få kigget hestens sadel igennem regelmæssigt (da hestene jo ændrer deres huld og form løbende) især hvis man har en hest med en tilbagevendende problemstilling.