Svær mug

Svær mug post thumbnail image

Jeg har fået lov at arbejde på denne 19 årige araber hoppe, med diagnostiseret(af dyrlæge) kronisk mug, for at se om jeg kunne afhjælpe hendes hævede ben. Hun har haft disse hævelser i ca 4 år og der er taget biopi af udvoksningerne for at sikre at det var mug. Hun har gentagne gange været i skrap pencilin behandling, men da det kun har hjulpet i et par dage efter behandlingen og eller slået hendes system i stykker, er det vurderet til ikke har være en holdbar løsning for hesten. Her er et link til andre der har brugt akupunktur mod kronisk mug https://www.bevas.eu/en/node/238 .

Jeg starter med at lave en analyse af hendes meridianbaner i forhold til den kinesiske sygdomslære og finder et generelt underskud i systemet. Jeg starter med at afbalancere hendes shu punkter da jeg helst ikke vil bruge tingpunkterne, grundet mug og hævelser nær hovene. Derudover kigger jeg på Xi punkterne for at sikre at der er flow i meridianerne. Det meste af hendes system er i underskud. Der er kun et lille overskud i 2 meridianer, resten er i underskud.

Jeg analyserer systemet igen på uge basis for at overvåge hvilke balanceringer der er gået igennem. det går roligt fremad og hendes system er ved at stabilisere sig.

Jeg bruger primært punkterne for at fjerne damp og regulere eksem/betændelse. da det jo er kronisk mug, er det ikke noget hverken ejere eller jeg forventer forsvinder på 1 uge, men vi kan se forbedringer og det er jo altid en god start

Begge ejere ser en tydelig forskel og jeg kan mærke at hendes system er ved at komme op igen. Ingen af os forventer at det forsvinder helt, men hendes immunsystem er blevet styrket og hævelserne i forbenene er næsten helt væk. bagbenene er faldet, så hun nu “kun” er hævet i kodeleddet(hvor det før var hele underbenet), de udvækster hun har på bagbene er tydeligt mindsket.

Da det jeg primært har balanceret på denne hoppe var damp, og det nu er efterår (hvor damp er mest udpræget) holdt akupressuren “kun” 1 måned uden anden støtte. Stærk pencilin virker kun ca 2 uger og giver ikke samme reduktion som akupressuren har gjort. Så vi ser frem til hvordan efteråret forløber, hvor ejer selv vedligeholder akupressuren på de punkter (5) jeg har givet dem:).

Forløbet med akupressur holdt 1 md, før hævelserne kom igen. men kan holdes nede hvis ejere selv stimulerer de akupressurpunkter jeg har brugt. jeg giver ofte vejledning til ejerne så de selv kan opretholde balanceringen af de udvalgte punkter

Related Post